Social

Recolta de grâu din acest an, cea mai mare din ultimul deceniu

Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov.

Potrivit lui Bumacov, după ce au recoltat peste 1 mln. de tone de grâu, agricultorii vor avea o roadă bună şi de culturi cerealiere de grupa doi. Mai mult, ministrul a remarcat că recolta de grâu din acest a atins cel mai mare nivel din ultimii zece ani.

„Se preconizează recoltarea a circa 1,25 mln de tone de porumb, 650 de mii de tone de seminţe de floarea-soarelui şi peste 900 de mii de tone de sfeclă de zahăr. Acest fapt denotă că agricultorii vor avea marfă şi pentru export”, a spus Bumacov.

Ministrul a adăugat că din sfecla recoltată procesatorii vor produce circa 110 mii de tone de zahăr, dintre care 35 de mii de tone vor fi pentru export.

El a menţionat că nu înregistrează pierderi nici agricultorii care se ocupă cu 
creşterea fructelor şi legumelor. „În anul curent Federaţia Rusă a pus la dispoziţia R. Moldova cinci terminale noi pentru a facilita exportul de fructe şi legume”, a remarcat Bumacov.

Conform datelor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în anul curent agricultorii au recoltat peste 225 de mii de tone de orz, 38 de mii de tone de rapiţă şi 12 mii de tone de mazăre.

Timpul.md via Moldpres (V.P.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *