Actualitate

Reforma lui Recean criticată aspru de Alexandru Jizdan

„La noi, cu părere de rău, scopul principal este obținerea, uneori cu orice preț, a unui procent înalt de descoperire”, a declarat Jizdan. Potrivit lui, deseori, cetățenii care au suferit în urma criminalilor, adresându-se cu plîngere poliției, sunt lăsați în voia sorţii. „Săptămâni, iar uneori și luni întregi, pătimiții așa și nu mai sunt contactați de către polițiștii care investighează cazul”, a subliniat Alexandru Jizdan.

Fostul şef al serviciilor operative, a spus că reforma MAI s-a produs, de facto, doar în plan instituțional. „Restul reformei lasă de dorit, deoarece până acum nu s-a reușit schimbarea imaginii MAI, deseori fiind reținuți polițiști cu mită; oamenii continuă să încalce regulile de circulație, fiind siguri că vor da șpagă și vor scăpa de pedeapsă; atitudinea poliției față de problemele cu care se confruntă populația rămâne uşor neglijentă”, a precizat el.

Alexandru Jizdan a plecat din MAI în februarie 2014, fiind ales recent Președinte al Asociației Veteranilor Serviciilor Operative ale Organelor Afacerilor Interne.

Nu este pentru prima dată când reforma poliţiei – asumată de ministrul liberal-democrat Dorin Recean – este criticată de foşti poliţişti cu stagiu. Anterior, generalul Victor Catan, fostul şef al securităţii Interne, Vladimir Maiduc, dar şi alţi oficiali i-au reproşat lui Dorin Recean că doar mimează schimbările în MAI. Dorin Recean a mai fost acuzat că îşi angajează rude în posturi înalte din Ministerul de Interne.

hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *