Sănătate

Regenerarea podoabei capilare

În cazul în care părul tău are un aspect uscat, trebuie să iei câteva măsuri rapide. Pe lângă razele soarelui, vopsirile dese, folosirea produselor chimice pentru decolorare sau folosirea foehnului după fiecare spălare, a ondulatorului sau plăcii îşi pun amprenta pe podoaba capilară. Pentru a redobândi sănătatea părului trebuie să te tunzi mai des, să foloseşti balsam sau măşti pentru păr.

Balsamul

Primul pas şi cel mai important pentru un păr sănătos este balsamul. Dacă sari peste acesta, ai puţine şanse să reuşeşti altfel. Balsamul formează o peliculă protectoare în jurul firului de păr şi previne o degradare şi mai accentuată. Nu îl poate reface în totalitate, dar cel puţin îi oferă o protecţie.

Vizitele la coafor

În cazul părului deteriorat, vârfurile sunt adesea afectate. Sunt despicate şi se rup des, arată îngrozitor, iar pe de altă parte, ai senzaţia că părul tău nu mai creşte! Taie-ţi frecvent vârfurile pentru ca părul tău să se regenereze. Dacă eşti într-o astfel de situaţie, poţi folosi un ser pentru protejarea vârfurilor. Acesta protejează zona cea mai expusă a părului pentru a preveni degradarea.

Uită de placă, foehn sau ondulator

În perioada în care vrei să îţi regenerezi părul este obligatoriu să renunţi la foehn, placă, ondulator sau perii termice pentru coafare. Lasă-ţi părul să se usuce natural de fiecare dată când ai ocazia şi evită coafarea termică. De asemenea, nu folosi temperaturi înalte pe părul ud, pentru că vor duce la deteriorarea rapidă a părului.

Măşti pentru păr

O dată sau de două ori pe săptămână aplică o mască special concepută pentru părul degradat. Îi va reda strălucirea părului tău şi îi va oferi mai multă rezistenţă. Ai grijă să nu aplici masca şi la rădăcină, pentru că astfel părul tău se îngraşă mai repede.

Periaj corect

Ai părul ondulat sau creţ şi eviţi să te piepteni? Este o greşeală care te poate costa sănătatea părului. La rădăcina părului este secretat sebumul, o substanţă grasă protectoare care îmbracă fiecare fir de păr. Prin periere, distribui uniform acest balsam natural pe toată suprafaţa părului, până la vârfuri. Dacă ai părul ondulat sau creţ şi chiar nu mai poţi ieşi din casă dacă îl perii, poţi face asta seara, înainte de culcare, sau înainte de a te spăla pe cap. Foloseşte o perie cu păr natural, care ajută la menţinerea sănătăţii podoabei capilare, comparativ cu una sintetică.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *