Sănătate

(REGIM) Dieta matinală cu banane

Dieta a câştigat rapid popularitate în rândul persoanelor care au căutat să obţină rezultate vizibile fără prea mult efort şi fără a se înfometa.

Dieta se mai numeşte şi “Dieta matinală cu banane” şi constă, în principiu, în consumul unei banane sau chiar a mai multora la micul dejun, cu un pahar de apă la temperatura camerei.

Bananele sunt o bogată sursă de vitamine şi minerale, precum: A, B, C, E, calciu, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, fosfor şi fier.
Este indicat să consumăm acest fruct cât mai des şi să-l introducem în dietă pentru a ne menţine vitalitatea şi pentru a ne asigura cantitatea zilnică necesară de vitamine.

Dieta cu banane este una extrem de uşor de respectat şi nu necesită un program strict, care să fie prea dur pentru organism. Pentru a obţine cu adevărat rezultate, trebuie să vă hotărâţi cu adevărat că vreţi să slăbiţi şi să păstraţi cu stricteţe puţinele restricţii pe care această dietă le impune. Trebuie să renunţaţi la dulciuri şi să încercaţi să consumaţi, pe cât posibil, în ceea ce priveşte lichidele, doar apă.

Cele mai importante reguli ale dietei cu banane sunt:

1. La micul dejun este necesar a se consuma doar banane şi apă, dar dacă acestea nu sunt îndeajuns, după 30 de minute se pot consumă şi alte alimente.

2. Pentru rezultate optime, este nevoie a se consuma 8 pahare de apă pe zi şi a se renunţă la consumul altor lichide, precum cafeaua şi sucurile dulci.

3. Prânzul şi cina pot fi consumate după bunul plac, dar desertul trebuie să dispară din meniul zilnic.

4. Cina trebuie luată înainte de ora 20:00 sau cel puţin cu 4 ore înainte de a te pune la somn.

5. Este acceptat consumul de vin sau băuturi cu alcool la anumite ocazii.

6. Exerciţiile fizice nu sunt neapărat necesare, dar sunt recomandate pentru un rezultat mai bun.

Beneficiile dietei matinale cu banane:

Bananele se digeră uşor, iar luând în considerare faptul că stomacul se odihneşte în timpul somnului, consumul unei banane la micul dejun lasă stomacului un timp mai îndelungat de relaxare, fapt care îmbunătăţeşte digestia şi absorbţia de nutrienţi

Digestia şi absorbţia deficitară de nutrienţi favorizează kilogramele în plus

Studiile arată că bananele favorizează nivelul de concentrare şi induc o stare de fericire, datorită conţinutului bogat de fibre, magneziu şi potasiu

Se evită supraalimentarea la prânz şi cină

Creşte nivelul energiei din corp

sursa: yve.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *