Tendințe

(REGIM) Singura regulă pe care trebuie să o respecți când ții dietă

Dacă vrei să nu ai probleme cu greutatea, trebuie să ții cont de un singur lucru: evită alimentele foarte gustoase. Poate sună ciudat, dar specialiștii citați de mindbodygreen.com susțin că este cel mai simplu mod în care stai departe de tentații. Nu este un secret pentru nimeni faptul că anumite alimente provoacă un răspuns neurochimic și biologic în creier, asemănător cu cel care apare în urma consumului de droguri. Producătorii din industria alimentară știu asta, astfel că folosesc ingrediente care te fac să mănânci mai mult, să te saturi mai greu și să devii dependentă. Studiile au arătat că oamenii se îngrașă și pentru că îți pierd simțul sațietății, astfel că nu își mai dau seama când trebuie să se oprească. În aceste condiții, ajungi să mănânci de plăcere sau pentru a scăpa de stres și de sentimentele negative.

Ce sunt alimentele hiper-delicioase?

Alimentele hiper-delicioase sunt cele care te fac să mănânci fără oprire. Nimeni nu poate mânca o farfurie de mere, dar când vine vorba de fursecuri, lucrurile stau altfel, nu-i așa? Când ai astfel de produse în față, este nevoie de multă voință ca să te oprești după 2-3 bucăți, potrivit cercetătorilor. Chips-urile, gogoșile, cartofii prăjiți și orice aliment produs într-o fabrică provoacă dependență. Combinația de sare și grăsime sau zahăr și grăsime face un produs hiper-delicios.
Dr. David A. Kessler, fost președinte al Adminstrației de Alimente și Medicamente, susține că restaurantele servesc produse care sunt ușor de mestecat și pe care le mănânci repede. Un alt exemplu în acest sens sunt și batoanele de ciocolată.

„Pe măsură ce le mesteci, zahărul se dizolvă, grăsimea se topește, iar caramelul se combină cu alunele, astfel că întreaga combinație de arome este o experiență irezistibilă”, spune Kessler.

De altfel, dr. David A. Kessler s-a luptat ani de zile cu kilogramele în plus și și-a dat seama că este de ajuns să respecți o singură regulă, pentru a nu avea probleme cu greutatea.

Cum reziști tentației de a mânca?

Cel mai simplu mod prin care poți avea o siluetă de invidiat este să eviți alimentele hiper-delicioase. Scapă de batoanele de ciocolată din birou și înlocuiește-le cu alimente cât mai naturale, chiar dacă nu sunt la fel de gustoase. Fructele crude, legumele proaspete, fasolea, cartofii dulci, fulgii de ovăz, semințele și nucile nesărate, salatele sau ciocolata neagră ar trebui să nu lipsească din alimentație. Poți mânca liniștită și iaurt natural, brânză de vaci, ouă sau pește. Carnea nu ar trebui consumată decât de 2-3 ori pe săptămână, iar alimentele hiper-delicioase ar trebui să se regăsească în dieta ta doar la ocazii speciale. 

sursa: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *