CSI / Rusia

Regizor american: „Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala”

”Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala”, susţine regizorul american Oliver Stone, care a și realizat o serie de interviuri cu președintele rus, în perioada 2015 – 2017. 

În cadrul unui interviu acordat lui Lex Fridman, gazda podcastului omonim, regizorul american Oliver Stone susține, că Vladimir Putin a avut cancer, dar l-a învins, potrivit Business Insider

În ultimii ani, cineastul a stârnit controverse în Statele Unite din cauza opiniilor sale pro-Kremlin, inclusiv după celebrul serial TV documentar cu preşedintele Rusiei, realizat în 2017 şi intitulat ”The Putin Interviews”.

”Țin minte asta. Putin a avut cancer, dar s-a vindecat”, a declarat Stone, referindu-se la speculațiile privind starea de sănătate a liderului de la Kremlin.

Speculații privind starea de sănătate a lui Putin

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin este intens dezbătută în această perioadă, iar numeroase surse din serviciile secrete internaționale sau apropiate Kremlinului susțin că președintele Putin se confruntă cu o boală gravă. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, neagă aceste zvonuri, catalogându-le drept ”ficțiune și minciuni”. 

Un fost spion al serviciilor britanice externe MI6 a declarat, în urmă cu o săptămână, că președintele Putin este ”foarte bolnav”. 

„Din ceea ce am auzit din surse din Rusia și din alte părți, este că Putin e destul de grav bolnav”, a declarat Christopher Steele, potrivit The Independent. „Nu este clar despre ce boală este vorba – dacă este incurabilă sau terminală, sau orice altceva”, a adăugat el.

La începutul lunii mai, șeful serviciilor secrete ucrainene a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că Vladimir Putin este foarte bolnav de cancer. Liderul de la Kremlin se află într-o „stare psihică şi fizică foarte proastă şi este foarte bolnav”, având cancer, dar şi alte afecţiuni, susține generalul ucrainean. 

Totodată, un oligarh apropiat de Kremlin susține, într-o înregistrare secretă obținută de publicația New Lines Magazine, că președintele rus ar suferi de o formă de cancer de sânge. Noi speculații privind starea de sănătate a șefului de stat au fost amplificate și după absența acestuia de la evenimentul său preferat din Rusia, când utilizatorii de internet au observat, într-o înregistrare video, că Putin ar avea niște pete în obraji.

În luna mai 2022, site-ul de investigații Proekt scria că Vladimir Putin ar avea cancer de tiroidă. Jurnaliștii au publicat o listă cu specialiștii care l-ar fi vizitat pe liderul de la Kremlin, la Soci. Potrivit acestora, un medic specializat în cancer tiroidian l-ar fi vizitat de 35 de ori. Ulterior, Kremlinul a negat că președintele rus ar avea probleme de sănătate.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *