Actualitate

Reguli de aur pentru a menține un păr rezistent şi plin de volum

Medicii dermatologi au precizat că este bine să ştim că uscătorul, periatul prea des, dar şi schimbarea radicală a culorii şi şamponul nepotrivit ne pot distruge părul, iar în timp apare alopecia.

„Cele mai bune produse pentru îngrijirea părului sunt cele de silicon, iar în cel mai scurt timp vom avea o podoabă capilară luminoasă, care fără discuţii ne oferă o stare de bine. Siliconul rămâne pe firul de păr şi după clătire şi îl protejează mult mai bine. Uscătorul, periatul prea des, şamponul nepotrivit, dar şi vopseaua ne distrug cu siguranţă părul în timp. Părul nu trebuie spălat zilnic şi nici nu trebuie să folosim apă clocotită, pentru că glandele sebacee se vor activa si vor deveni mult mai sensibile, iar acest lucuru va duce la îngrăşarea părului şi căderea acestuia“, a precizat Alina Stancu, medic dermatolog.

Lucrurile de care trebuie să ne ferim pentru a avea un păr sănătos:

– Dacă avem un păr filat este bine să ştim că acest tip de tunsoare nu duce la îngroşarea firului de păr.

– O nunanţă de păr uniformă ne oferă senzaţia unui chip subţire, însă dacă folosim jocuri de culoare vom obţine un alt volum.

– Părul are nevoie de produse adaptate, iar dacă folosim prea multe produse hidratante vom avea un păr încărcat, care se poate îngrăşa mult mai uşor şi îşi pierde din strălucire.

– Un şampon de calitate ne oferă întotdeauna o strălucire aparte părului şi ajută la stabilizarea structurii.

Specialiştii au mai precizat că trebuie să mai ţinem cont de o regulă de aur pentru a putea avea un păr strălucitor: podoaba capilară nu trebuie frecată cu prosopul după spălare, pentru că imediat sunt activiate glandele sebacee şi acest lucru duce la îngrăşarea părului şi la slăbirea rădăcinii firului de păr.

Medicii au mai declarat că niciodată nu trebuie să ne uscăm părul cu feonul la trepte de aer foarte cald pentru a evita deteriorarea rădăcinilor.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *