Social

Replici tăioase în Guvern, după tentativa de intrare în R. Moldova a liderului din Tatarstan: „Deputații care îi invită aici pe cei care ajută la uciderea oamenilor, a copiilor în Ucraina, nu au ce căuta aici. Noi nu ne asociem cu războiul”

„Cetățenii care sunt temporar deputați și invită aici pe cei care ajută la uciderea oamenilor, a copiilor în Ucraina, nu au ce căuta aici. Noi nu ne asociem cu războiul”, a declarat premierul Dorin Recean, cu care a început ședința Guvernului de astăzi. Premierul a reacționat dur la tentativa de intrare în Republica Moldova cu destinație spre UTA Găgăuzia a unei delegații străine în frunte cu liderul Tatarstanului, regiune din Federația Rusă. Discursul s-a lăsat cu replici aprinse dintre Recean și bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, transmite Agora.md.

„Luni, patru cetățenii au încercat să vină la Chișinău și să se implice în alegeri și politica locală. Cetățenii care sunt temporar deputați și îi invită aici pe cei care ajută la uciderea oamenilor, a copiilor în Ucraina, nu au ce căuta aici. Noi nu ne asociem cu războiul. Moldova nu trebuie asociată cu aceste atrocități”.

De asemenea, Recean a mai adăugat, într-o adresare către delegația străină, că reprezentanții Tatarstanului „nu trebuie să se pună în poară cu Poliția de Frontieră și cu autoritățile din Aeroport”.

„Amintesc – ei temporar sunt deputați. Asta nu le dă dreptul să se poarte urât cu cetățenii R. Moldova care sunt în exercitarea funcțiilor. Nu vom accepta ca cineva să se implice în treburile interne ale R. Moldova. Cei care cheamă agresori în Moldova, indiferent dacă au statut de deputat, le recomand să nu o mai facă. Pentru că nu vor reuși”, a mai adăugat prim-ministrul.

Mai mult, Recean a cerut să fie luați în vizor doi reprezentanți ai Ambasadei Rusiei: „Vedeți dacă celor doi nu trebuie să li se retragă acreditarea de la Aeroport”, s-a adresat Recean către colegii din Guvern.

El a mai făcut și o adresare către guvernatoarea UTA Găgăuzia, Irina Vlah, spunând că „de obicei citiți lecții de morală”.

„Eu nu înțeleg de ce ați spus despre mine. Dar dacă vorbim despre partenerii noștri care au venit, vreau să spun că noi conlucrăm cu regiune Tatarstan de 25 de ani. Iar în ultimii 8 ani ei au oferit pentru regiune echipament pentru spital, calculatoare pentru școli, instrumente de muzică pentru școli de artă. Noi am avut relații bune și vom avea mai departe. Nu vreau să comentez motivul acestei vizite”, a declarat Vlah.

Replicile dintre cei doi au continuat: „Adică nu e o problemă să ucizi oameni și copii, dar dacă aduceți niște calculatoare, dacă face reparații, e totul bine?”, a spus Recean.

„Eu v-am spus ce relații există între regiunile noastre și noi nu avem asociație că această regiune Tatarstan este agresor pentru țara noastră”, a adăugat Vlah.

„Noi nu ne asociem cu războiul și nu admitem acest lucru. Vedeți dacă cei doi nu merită să fie deportați”, a mai punctat Recean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *