UE / Nato

Republica Moldova și UE au finalizat negocierile Acordului de Liber Schimb

După runda de 2 zile desfășurată la Chișinău, părțile au anunțat că Acordul urmează să fie parafat la summitul Parteneriatului estic de la Vilnus, după care ar putea fi semnat în 2014.

În conferința de presă de la finalul discuțiilor, negociatorul-șef din partea Uniunii Europene, Luc Devigne, s-a referit la avantajele pe care le comportă acest acord pentru cetățenii și agenții economici din Republica Moldova. ”Acest acord nu este doar în beneficiul comercianților ci și al populației, consumatorilor, cetățenilor, companiilor în general, prezentând un cadru modern, stabil și previzibil de reglementare” a declarat Luc Devigne.

De cealaltă parte, viceministrul Economiei, Octavian Calmâc a menționat că în procesul de negocieri cu Uniunea Europeană s-a ținut cont de obiecțiile producătorilor agricoli care se tem că vor fi mai puțin competitivi după întrarea în vigoare a Acordului.

Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător RM-UE, asigură integrarea economică a Republicii Moldova în spaţiul comunitar şi presupune liberalizarea graduală a comerţului cu bunuri şi servicii, libera circulaţie a forţei de muncă, reducerea taxelor vamale, abolirea restricţiilor cantitative, etc.

sursa radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *