CSI / RusiaMoldovaPolitică

Republica Moldova va limita numărul diplomaților din Rusia acreditați la Chișinău

Republica Moldova va limita numărul diplomaţilor din Federaţia Rusă acreditaţi la Chişinău, a anunţat miercuri, 26 iulie, la începutul şedinţei de guvern, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, care deţine de asemenea şi portofoliul de vicepremier.

”Timp de mai mulţi ani, chiar decenii, am asistat şi am fost ţinta unor tipuri de activităţi din partea Federaţiei Ruse şi politici destul de ostile. O parte erau realizate inclusiv prin intermediul ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. Chiar recent am văzut informaţii cu un număr excesiv de antene”, a declarat Nicu Popescu.

Astffel, potrivit înaltului oficial moldovean, ”este foarte important ca serviciile diplomatice ale ţăƒrii noastre, dar şi ale altor ţări să se concentreze pe dezvoltarea bunelor relaţii, or atunci când o bună parte din prezenţa diplomatică a altei ţări este îndreptată spre eforturile de destabilizare a ţarii noastre şi acţiuni care nu ţin de modalităţile standard de acţiune a unor servicii diplomatice, am ajuns, de comun acord cu instituţiile şi decidenţii politici, la necesitatea limitării numărului de diplomaţi acreditaţi din Federaţia Rusă în Republica Moldova, astfel încât să se creeze o situaţie în care sunt mai puţini indivizi care acţionează pentru a destabiliza situaţia în ţara noastră”.

De asemenea, oficialul de la Chişinău a adăugat că decizia a fost comunicată şi autorităţilor de la Moscova.

Vă amintim că luni, 24 iulie, în presă au apărut informații despre un pretins centru de spionaj din sediul ambasadei Rusiei la Chișinău. Conform Jurnal TV a numărat 28 astfel de dispozitive instalate pe acoperișurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice de pe bulevardul Ștefan cel Mare. E aproape de două ori mai mult decât la Bruxelles, unde se află multe dintre subdiviziunile Uniunii Europene și stafful NATO. Echipamentele pot colecta informații sensibile pentru securitatea țării, avertizează experții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *