Rețetă delicioasă: Pulpă de MIEL cu rozmarin
Ingrediente (6 portii):
2,7 kg pulpa de miel
30 ml ulei de masline
3 catei de usturoi
1 legatura de rozmarin proaspat (sau 1 lingurita de rozmarin uscat)
Sare si piper
Metoda de preparare:
1. Spala pulpa de miel si usuc-o, apoi unge-o cu ulei de masline si fa incizii in carne.
2. Asezoneaza mielul cu sare si piper.
3. Curata cateii de usturoi si feliaza-i. Introdu-i impreuna cu crengutele de rozmarin in inciziile din carne.
4. Pune pulpa de miel intr-o tava pentru coacere (avand introdusa sonda pentru carne) si adauga apa. Partea inferiaora trebuie sa fie acoperita cu un strat lichid de 10 – 15 cm.
5. Coace timp de 165 de minute, la 180°C, folosind functia Abur 25% si caldura.
6. Cand este gata, temperatura centrala a fripturii de miel trebuie sa fie 70°C.