Timpul Liber

Rețetă ușoară de pui în stil BBQ

Este ceva mai bun decât puiul la grătar? Nu și când este atât de ușor ca acesta – pur și simplu marinați puiul peste noapte într-o glazură lipicioasă, de soia și portocale și aruncați-l pe grătar.

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui, de preferință crescute în aer liber
  • 6 aripioare de pui, de preferință crescute în aer liber

Pentru marinată

  • 2 linguri de miere limpede
  • o bucată de 3 cm de ghimbir proaspăt, decojit și ras
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1½ linguriță de pulbere chinezească de cinci mirodenii
  • 2 lingurițe de sos de soia
  • 3 linguri de marmeladă de portocale
  • ½ linguriță de coajă rasă de portocală
  • 1 lingură de ulei de susan

Metoda

  1. Tăiați cotoarele de pui de trei-patru ori fiecare cu un cuțit ascuțit și puneți-le într-un castron nemetalic împreună cu aripioarele de pui. Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și se toarnă peste pui. Se lasă la marinat timp de cel puțin 2 ore, sau peste noapte dacă se poate, întorcându-l din când în când.
  2. După ce a fost marinat, puneți puiul pe grătar, pe cărbuni la foc mediu, și gătiți-l timp de aproximativ 20 de minute, întorcându-l frecvent. Nu plecați de aici, zaharurile din marinată se vor arde ușor. Dacă se colorează prea repede, mutați bucățile de pui într-o parte mai rece a grătarului pentru a se găti mai ușor. Închideți capacul grătarului pentru a crea un mediu de prăjire, astfel încât puiul să se gătească până la capăt.
  3. Pentru a verifica dacă este gătită, înțepați o copană cu o țepușă: dacă zeama este încă roz, continuați gătitul. (De asemenea, puteți testa cu o sondă de temperatură. Temperatura internă ar trebui să fie de 75 C). Mâncați-le imediat ce sunt suficient de reci pentru a le putea mânui, cu sosul lipicios în jurul gurii și al degetelor. Nu despre asta este vorba la grătare?
  4. Puiul poate fi gătit și la cuptor pentru o mâncare perfectă pentru picnic. Preîncălziți cuptorul la 200C/180C Fan/Gaz 6.
  5. Se transferă puiul într-o tavă de prăjit cu câteva linguri de marinată. Se introduce în cuptor timp de aproximativ 50 de minute, întorcându-l din când în când și ungându-l cu marinata și sucurile până când devine bine lipicios și auriu, adăugând marinata suplimentară în tavă dacă este necesar. După ce bucățile de pui sunt fierte, se consumă proaspete și calde sau se lasă să se răcească înainte de a le împacheta pentru un picnic sau un prânz la pachet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *