Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Chec cu năut ș spanac

Poate fi savurat la micul dejun, prânz sau cină, simple sau cu câte ceva pe lângă. Chiar şi când avem musafiri anunţaţi pe ultima sută de metri, apelez aproape întotdeauna la un chec sărat. Checul cu năut şi spanac are o textura deosebită, uşor umedă, şi este foarte aromat, datorită unei mici linguriţe de curry adăugată în aluat. Năutul, completează de minune acest chec, aşa că va invit să-l încercaţi cât mai curând, sigur o să va placă şi vouă la fel de mult.

Chec cu năut şi spanac – Ingrediente (formă chec 18 cm)
180 g făină + 1 linguriţă făină (pentru năut)
3 ouă medii
100 ml lapte
80 ml ulei de măsline/de arahide/floarea soarelui
75 g parmezan ras
100 g spanac crud
100 g năut
3/4 plic praf de copt
sare
piper

Mod de preparare

Punem ouăle întregi într-un vas, le amestecăm puţin cu o furculiţa, apoi adăugăm uleiul, parmezanul ras şi laptele şi amestecăm până la omogenizare, nu mai mult.

Amestecăm făină şi praful de copt şi o cernem. Adăugăm făină peste mixul de ouă şi amestecăm până o încorporăm perfect în aluat.
Spălăm spanacul şi îl tamponăm foarte bine cu hârtie absorbantă de bucătărie. Spanacul trebuie să fie complet uscat. Îl tocăm mărunt şi îl adăugăm în aluat.

Scurgem năutul, îl clătim şi îl scurgem foarte foarte bine. Pudrăm năutul cu 1 linguriţă de făină şi îl adăugăm şi pe el în aluat. Adăugăm puţină sare (năutul şi parmezanul sunt şi ele sărate, deci nu adăugaţi multă sare), cca 1 linguriţă mică rasă de piper proaspăt râşnit. Amestecăm până la omogenizare, nu mai mult.

Tapetăm formă cu unt şi făină, adăugăm aluatul şi îl nivelăm cu grijă.
Coacem checul cu năut şi spanac în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 30-35 de minute sau până când se rumeneşte uniform.

sursa: lauraadamache.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *