(REȚETA ZILEI) Pilaf turcesc cu carne de miel şi stafide
Ingrediente şi cantităţi:
600 g carne de miel (pulpă sau spata), tăiate cubuleţe
300 g orez
3 cepe
1 căţel de usturoi
1 lingură bulion
100 g stafide
100 g migdale prăjite
o legătură de mărar
ulei de măsline
sare
Mod de preparare:
1. Bucăţelele de carne de miel se prăjesc în ulei încins. Adaugă usturoiul tăiat fin şi ceapă tăiată mare şi lasă totul să se caleaşcă timp de câteva minute.
2. Adaugă orezul şi continuă călirea, până când orezul devine auriu.
3. Adaugă bulionul şi, imediat ce mâncarea începe să fiarbă din nou, adaugă apă sau zeamă de carne, cât să acopere orezul, plus un deget peste.
4. Fierbe mâncarea la foc mic, amestecând din când în când, foarte uşor, că să nu se sfărâme orezul.
5. Spală stafidele şi toacă migdalele prăjite.
6. Când mâncarea este gata, adaugă stafidele şi migdalele. Amestecă uşor şi lasă mâncarea 10 minute la cald, acoperită.
7. Înainte de a servi (fierbinte), adaugă mărar din belşug.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!