(REȚETA ZILEI) Supă cremă de roşii cu suc de portocale
INGREDIENTE:
700 g conservă de roşii decojite (este important să fie de o calitate superioară)
600 ml apă + 1/2 cub organic de pui /legume sau 600 ml supă de pui/legume
40 g unt
2-3 ceape tăiate mărunt
2 beţe ţelină verde tăiată bucăţi
2 morcovi mari tăiaţi bucăţi
1/2 linguriţă cimbru
1 căţel de usturoi tăiat mărunt
1 1/2 linguriţă busuioc uscat sau 3 linguri busuioc verde
125 ml suc de portocală proaspăt stors (de la aproximativ 2 portocale zemoase)
1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu
3 linguri zahăr brun
100 ml smântână (20% sau puneţi 130 dacă are un procentaj mai mic de grăsime)
sare şi piper după gust
PREPARARE:
Căliţi ceapă, ţelină şi morcovul în unt la foc mic 10 minute. Adăugaţi usturoiul, cimbrul, busuiocul căliţi încă un minut, apoi puneţi apă şi roşiile.
Aduceţi la fierbere lentă acoperiţi şi lăsaţi până când morcovul este fiert. Adăugaţi sucul de portocale, bicarbonatul de sodiu, zahărul şi mai lăsaţi 5 minute.
Luaţi de pe foc, puneţi smântână şi mixati cu blenderul fin. Gustaţi şi asezonaţi după plac.
sursa: reteteculinare.ro