Ultima oră

REȚINUT pentru că vindea legitimații de “VETERAN DE RĂZBOI”

Ulterior, beneficiarul de legitimaţie – veteran de război, primea îndemnizaţii de la stat în baza acestui document ilegal. Clienţii erau persoane de încredere care achitau câte 2000 pentru legitimaţia de veteran de război.

Deocamdată poliţiştii au constatat că bănuitul ar fi falsificat şi vândut 18 legitimaţii, fapte ce au fost recunoscute de el.

În cadrul percheziţiilor la domiciliul bărbatului, poliţiştii au depistat şi ridicat un şir de documente ce ar demonstra activitatea frauduloasă, cum ar fi legitimaţii de veterani de război, copii de legitimaţii, copii a buletinelor de identitate a clienţilor, fişe personale, cereri cu privire la eliberarea legitimaţiilor, etc.

Ofiţerii de investigaţii au desfăşurat percheziţii și la un presupus veteran de război, în vârstă de 51 ani, locuitor al orașul Străşeni. La domiciliul bărbatului au fost depistate documente cu privire la eliberarea legitimaţiei şi a unui lot de pământ pentru că ar fi participat la războiul de pe Nistru. Investigaţiile poliţieneşti au stabilit că în perioada războiului bărbatul a fost condamnat la închisoare.

Bănuitul riscă să fie cercetat penal pentru escrocherie, abuzul de serviciu şi pentru confecţionarea, deţinerea, vînzare sau folosirea documentelor oficiale,a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false. Suspectul riscă închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani.

Sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *