Sănătate

Revigorează-te sănătos!

Trezitul de dimineaţă poate fi un chin, mai ales dacă nu ai reuşit să dormi suficient, cel puţin şapte ore. Chiar dacă un adult poate rezista şi cu doar şase ore de somn pe noapte, acest lucru nu înseamnă că oferă organismului destulă odihnă, iar de aici şi până la scăderea imunităţii, iritabilitate sau rezistenţă scăzută la stres nu mai este decât un drum extrem de scurt. 
Pentru ca o zi să fie cu adevărat bună, trebuie începută ca atare. Dar dacă îţi place să mai leneveşti şi să mai furi câteva minute de somn, este destul de clar că nu începi ziua într-un mod plăcut. Iată ce trebuie să faci pentru a fi în formă chiar de la prima oră a dimineţii:

Nu îţi prelungi somnul

Chiar dacă nu îţi place să o auzi, nu amâna alarma deşteptătorului! Cu cât prelungeşti starea dintre somn şi trezire, cu atât vei avea mai puţină energie şi te vei mobiliza mai greu pentru a te pregăti să mergi la serviciu. Dacă reuşeşti să te dai jos din pat cum sună alarma, vei reuşi să îţi faci ziua mai bună dis-de-dimineaţă.

Mişcarea de dimineaţă

În cazul în care poţi, fă puţină mişcare înainte de a merge la baie. Puţină mişcare este suficientă pentru a-ţi pune sângele în mişcare.

Revigorarea de dimineaţă

Oricât ar fi de dificil, fă eforturi pentru a te spăla pe faţă cu apă rece. Foloseşte un gel cu particule de exfoliere şi curăţare profundă a porilor pentru spălarea feţei. Vei vedea că vei căpăta o anumită doză de energie după acest tratament. Cel puţin, ochii tăi vor fi vizibil mai deschişi! Spălarea feţei cu apă rece este o metodă clasică de înviorare dimineaţa.

Bea apă

Oboseala este sinonimă cu deshidratarea. Bea apă imediat după ce te trezeşti pentru a te asigura ca această problemă nu contribuie la lipsa ta de energie.

Deschide larg geamurile

Imediat după trezire, bucură-te de lumina naturală. Dacă ai norocul unei zile însorite, te vei bine dispune automat. În plus, soarele te ajută să-ţi reglezi mai uşor ritmul corpului şi alungă starea de oboseală de dimineaţă.

Muzica preferată

De la prima oră a dimineţii este indicat să asculţi puţină muzică sau poate o emisiune de radio preferată. Aşa cum în timpul zilei reuşeşti să te delectezi cu ajutorul muzicii, la fel se poate întâmpla şi dimineaţa. Încearcă să asculţi muzica ce ştii că îţi aduce multă bună dispoziţie. Melodiile ritmate sunt de un real ajutor. Poţi să porneşti chiar şi televizorul pentru a asculta ştirile dimineţii. Concentrează-ţi atenţia spre asimilarea de informaţii. Cu siguranţă te vei revigora.

Mic dejun energizant

Pentru a avea mai multă energie, încearcă să incluzi în micul dejun proteinele. Un mic dejun bogat în carbohidraţi şi sărac în proteine îţi va creşte nivelul de energie doar pentru puţin timp.

Înlocuieşte cafeaua cu ceai

Ceaiul verde şi alb îţi oferă energie pentru mai mult timp de-a lungul zilei. Ceaiul negru are efecte mai apropiate de ale cofeinei, deci nu este cea mai potrivită băutură pentru dimineaţă.

TIMPUL Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *