CSI / Rusia

Rezistența ucraineană în teritoriile ocupate de ruși – împiedică planurile Kremlinului / Analiză

Trupele ruse ar putea organiza atacuri cu „steagul fals” în jurul Donețkului.

Analiştii sugerează că acţiunile pro-ucrainene în teritoriile ocupate temporar împiedică planurile Rusiei de anexare şi control administrativ pe scară largă.

Acesta este scris de Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).

Potrivit datelor culese, Institutul sugerează că acțiunile pro-ucrainene vor continua să zădărnicească eforturile Rusiei de a consolida controlul administrativ pe scară largă asupra teritoriilor ocupate și planurile de anexare”.

Președintele american Joe Biden a promis 1 miliard de dolari în asistență militară, inclusiv armament de apărare de coastă, sisteme avansate de rachete, artilerie și muniție, pentru a sprijini operațiunile ucrainene. Membrii NATO au anunțat că vor continua să furnizeze Ucrainei arme grele și sisteme cu rază lungă de acțiune.

Potrivit experților ISW, „această rundă de asistență militară va fi neprețuită în sprijinirea operațiunilor ucrainene împotriva trupelor ruse din estul Ucrainei, deși Ucraina va avea nevoie de sprijin continuu”.

În același timp, analiștii speculează că trupele ruse ar putea organiza atacuri cu „steagul fals” în jurul Donețkului pentru a reduce sentimentul pro-ucrainean.

De asemenea, se raportează că trupele ruse au continuat atacurile terestre în Severodonețk și împrejurimile sale, dar din 15 iunie nu au capturat încă uzina industrială Azot și nu au preluat controlul total al orașului.

Mai devreme, s-a raportat că trupele ruse și-au concentrat eforturile pe capturarea Donbasului: continuă să atace Severodonețk, bombardând satele din apropiere și infrastructura civilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *