Ucraina

Rishi Sunak și președintele Ucrainei au vorbit despre accelerarea sprijinului militar pentru Ucraina

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski au discutat despre intensificarea sprijinului militar pentru Ucraina vineri, 14 aprilie, în cursul unui apel telefonic, a anunţat guvernul britanic, citat de DPA și Agerpres.

Sunak i-a spus preşedintelui Zelenski că Marea Britanie şi aliaţii săi ”trebuie să continue să asigure că Ucraina este în cea mai puternică poziţie posibilă pentru a valorifica recentele sale succese de pe câmpul de luptă”.

Cei doi lideri au discutat despre cele mai recente evoluţii legate de invazia Rusiei, Sunak aducând un omagiu eforturilor trupelor armate ucrainene în oraşul puternic contestat Bahmut.

Ministerul Apărării (MoD) de la Londra a declarat în briefingul zilnic de informaţii că forţele ucrainene au fost forţate să efectueze ”retrageri ordonate” din poziţiile pe care le deţineau anterior în regiunea Doneţk după ce au fost bombardate de artileria rusă ”deosebit de intens” în ultimele 48 de ore.

De asemenea, Rishi Sunak a mai spus că un video ce se presupune că arată decapitarea unui soldat ucrainean este ”înfiorător” şi cei responsabili trebuie traşi la răspundere.

Volodimir Zelenski a cerut liderilor mondiali să răspundă la acest video, despre care Kremlinul a declarat că este ”îngrozitor”, dar trebuie verificat.

Preşedintele Ucrainei a scris pe Twitter: ”Am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul (Regatului Unit) @RishiSunak. Am discutat despre situaţia de pe front, nevoile noastre de apărare, sprijinul sporit şi evenimente internaţionale planificate”.

”I-am mulţumit că a condamnat execuţia inumană a unui soldat (ucrainean). Împreună trebuie să-l oprim pe agresor & să punem capăt terorii!”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *