CSI / RusiaMoldovaROMÂNIA

România condamnă amenințările guvernatorului rus din Herson cu atacarea podului de la Giurgiulești: „Astfel de declarații la adresa R. Moldova care vizează și o parte a teritoriului României sunt inacceptabile”

Premierul României, Marcel Ciolacu a scris, joi, 22 iunie, pe pagina sa de Twitter, că după amenințările guvernatorului din Herson cu atacarea podului de la Giurgiulești că ”astfel de declarații la adresa Republicii Moldova care vizează și o parte a teritoriului României sunt inacceptabile” și că ”lovirea infrastructurii civile e crimă de război”.

”RO condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al RU în Herson, regiune 🇺🇦 ocupată ilegal de RU. Astfel de declarații la adresa RMD 🇲🇩 &care vizează și o parte a teritoriului 🇷🇴, Aliat @NATO, sunt inacceptabile.Totodată,lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, se arată în postarea lui Marcel Ciolacu.

Guvernatorul Hersonului, Vladimir Saldo, a amenințat că armata rusa va lovi podul de la Giurgiulești ca răspuns la atacul de azi al ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea.

„Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiulești în Moldova, care a fost în componenta Ucrainei, dar a fost transmisă pe Dunăre de regimul Iușcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curînd va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.

Menționăm că joi dimineața, forţele ucrainene au efectuat un atac cu rachete asupra unui pod care leagă regiunea ucraineană Herson de Crimeea, au declarat oficiali numiţi de Rusia din ambele regiuni, potrivit Reuters.

De asemenea, și autoritățile de la Chișinău au condamnat declarațiile guvernatorului din Herson, Vladimir Saldo, care a sugerat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiulești.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că „condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct R. Moldova”.

„Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sînt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldva, solicitîndu-i explicații corespunzătoare”, se arată într-o notă oficiale a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *