UE / Nato

România va fabrica rachete interceptoare de ultimă generație. SkyCeptor poate doborî rachete balistice şi de croazieră

România va fabrica, la Ploieşti, rachete interceptoare de ultimă generaţie. Nu doar pentru apărare, ci şi pentru export, speră miniştrii cabinetului Ciucă. Parteneriatul semnat între Electromecanica Ploieşti şi firma americană ce produce astftel de armament poate să însemne renaşterea industriei de apărare.

Întâlnirea a avut loc ieri dimineaţă, la sediul Electromecanica, de lângă Ploieşti. Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, prezent la importantul eveniment, a evidenţiat importanţa revitalizării industriei de apărare.

„Toată lumea este interesată de forţa de muncă. Trebuie să recâştigăm industria noastră de apărare, să recâştigăm specialiştii, să întinerim forţa de muncă din apărare”, a declarat Vasile Dîncu.

Sistemul SkyCeptor este un sistem potrivit, în special, pentru ţările din Europa Centrală şi de Est. Romania va deveni prima ţară care va folosi cea mai noua versiune a acestui sistem de apărare.

„Este un sistem foarte performant, însă are avantajul fantastic că este mai ieftin, deci şi-l poate permite oricine”, a continuat ministrul Apărării Naționale.

SkyCeptor poate doborî rachete balistice şi de croazieră

SkyCeptor este o rachetă interceptoare ce poate doborî rachete balistice şi de croazieră, dar şi alte tipuri de ameninţări avansate în aer.

„Cred cu tărie că semnarea acestui memorandum înseamnă mai mult decât un angajament de afaceri, reprezintă începutul unui parteneriat pe termen lung între noi toţi”, a spus Wesley Kremer, președintele companie americane Raytheon.

„Electromecanica Ploieşti şi Romarm să vină şi cu componanenta de cercetare/dezvoltare. Este important ca pe lângă facilitatea de producţie să venim şi cu partea de inovare”, a explicat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Memorandumul semnat la Ploieşti poate însemna şi un start al exportului de echipamente militare, speră ministrul Apărării, care susţine că România poate să joace un rol important pe piaţa Europei de Est.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

 1. Ca sa vedem daca Deveselu serveste la ceva
  trebue ca cineva as atace romania, macar o
  zi. Si vom vedea aceasta inventzie nu este
  decat o fanfaronada. Rusia s ar putea
  amuza sa ne trimita un SATAN ca sa rada
  de americani.
  Pai stai nenicule; deveselu este facut contra
  iranului nu contra dlui Putin. CLAR si NET.
  CIRCULATZI !!!!!!!

  1. Bai Putica, vezi ca Satanul ala nu e decat tehnologie americana de prin anii ’70.
   Si Ceausescu avea lasere care topeau tancurile.
   Vai mama voastra de rusnaci.
   Peste doi trei ani cred ca si R.Moldova o sa trimita ajutoare umanitare in Rusia.

 2. Băi nenicule ai comentarii de trol sovietic, ceea ce probabil ești, cel puțin în gândire. La cele scrise de tine se răspunde cam așa: știi bancul cu Dabija???

 3. Mai multe detalii ar fi utile pentru a
  nu rani anumite sensibilitatzi.
  Nu cunoastem bancul cu Dabija,
  suntem curiosi.
  Mersi pentru atentzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *