Economie

Romgaz cere în instanță DIZOLVAREA Greenpeace România. Cum ar fi fost evitate „responsabilitățile fiscale” ale ONG-ului

Romgaz a depus o cere în instanță pentru dizolvarea Fundației Greenpeace Central Eastern Europe România. Decizia a fost luată după ce ONG-ul a pierdut două procese privind blocarea proiectului Neptun Deep și a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 380.000 de lei.

Potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja, Greenpeace a formulat două acțiuni în instanță împotriva proiectului Neptun Deep de exploatare a gazelor din Marea Neagră, însă ambele au fost respinse prin hotărâri definitive.

  • În urma acestor procese, organizația a fost obligată să achite cheltuieli de judecată în valoare de 380.000 de lei.
  • În încercarea de a recupera suma, s-a descoperit că ONG-ul nu are bunuri sau conturi bancare, aflându-se în insolvabilitate.

Romgaz consideră că sunt întrunite condițiile legale de a cere dizolvarea ONG-ului

Romgaz susține că donațiile colectate sub sigla Greenpeace sunt gestionate de o altă entitate, cu același nume, dar cu un cod fiscal diferit, fapt ce ar permite evitarea responsabilităților fiscale. Astfel, Romgaz consideră că sunt întrunite condițiile legale de a cere dizolvarea ONG-ului.

Sebastian Burduja a declarat printr-un mesaj pe rețele sociale că „legea permite accesul liber la justiție și conferă calitate procesuală activă Greenpeace pentru a ataca proiecte de miliarde de euro”

„Corelativ, atunci când demersurile litigioase se dovedesc neîntemeiate, aceste ONG-uri trebuie să poată răspunde cel puțin pentru cheltuielile de judecată, dacă instanța decide în acest sens. Aceasta este legea și nimeni nu este mai presus de ea”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.


Citește și:

Siegfrid Mureșan a votat la Bruxelles: Începând de luni, lumea se va uita la noi în funcție de modul în care votăm în aceste zile

Cristian Jura (CNCD), despre folosirea criteriilor discriminatorii în campania electorală: „Îi îndemn pe cei 2 candidați să respecte LEGISLAȚIA”

Ion Cristoiu: „Nicușor Dan are un electorat USR-ist/TEFELIST”

Cum se poziționează George Simion și Nicușor Dan pe cele mai sensibile TEME. Războiul din Ucraina, drepturile LGBTQ și libertatea de exprimare

Cătălin Predoiu îi instruiește pe polițiști să păstreze „ECHIDISTANȚA față de actorii politici”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare.

Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole …

vezi toate
articolele


1 comentariu

  1. Ce ti-e si cu onorariile astea avocățești. De ce or fi fost asa de mari cheltuielile ca doar au juriști angajați la Romgaz ? Si Instanțele de ce admit aceste cheltuieli exagerate ? Pana la urmă nu e vorba de Greenpeace e vorba ca aceste cheltuieli nejustificat de mari sunt descurajante pentru cei care in mod real considera ca un proiect corporatist lezează interese particulare sau publice. Ca un leitmotiv ne intoarcem la problema curenta m9ndială, cea a controlului exagerat al corporațiilor asupra lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *