Actualitate

Rosselkhoznadzor reia importul de fructe și legume de la trei agenți economici din Orhei. Care este motivul

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă anunță că a permis importul de fructe și legume de la trei agenți economici din Orhei, transmite Jurnal.md.

„Această decizie a fost luată de agenție în urma rezultatelor negocierilor cu președintele raionului Orhei din Republica Moldova, Dinu Țurcanu, și a unei analize a situației fitosanitare din regiune. În rezultat, Rosselkhoznadzor a selectat trei întreprinderi din raionul Orhei privind furnizarea de produse din care nu au fost depistate anterior obiecte de carantină”, anunță Rosselkhoznadzor.

De asemenea, serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară mai precizează că, dacă se va confirma siguranța fitosanitară a produselor importate din raionul Orhei, va lua în considerare în continuare posibilitatea extinderii listei întreprinderilor agricole.

Vă amintim că din luna august, Rusia a înterzis importul de produse agricole din Republica Moldova.

Precizăm că, anterior, doi deputați din partea Partidului Șor au efectuat o vizită la Moscova, unde au avut o întrevedere cu reprezentanți ai Dumei de Stat a Federației Ruse. Șefa statului, Maia Sandu, a declarat, în cadrul unei emisiuni, că reprezentanții Partidului Șor au mers în Rusia nu pentru a încerca să rezolve problemele cetățenilor, ci pentru a „vinde ideea de destabilizare” în Republica Moldova și a-i convinge pe cei de la Moscova că sunt un partid pro-rus. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *