Social

RTEC, după ce o taxatoare a agresat un copil, pentru că nu vorbea rusa: Am înăsprit sancțiunile pentru abaterile disciplinare admise de către conducătorii și conductorii de troleibuz

Regia Transport Electric Chișinău informează că s-a autosesizat, după ce o taxatoare a agresat și a dat jos din troleibuz un copil, deoarece nu vorbește rusa. Totodată, instituția a deschis o anchetă internă.

Purtătoarea de cuvânt a RTEC, Felicia Rusu, a comunicat că s-a luat legătura cu mama copilului. Conform ei, Regia Transport Electric va întreprinde „toate măsurile necesare”, transmite Realitatea.md.

„RTEC a înăsprit sancțiunile pentru abaterile disciplinare admise de către conducătorii și conductorii de troleibuz, a intensificat instruirile acestora și nu tolerează un comportament agresiv și deviant din partea angajaților. Ne menținem angajamentul de a asigura un transport public sigur și de calitate pentru toți călătorii noștri. Vom continua să promovăm un mediu de lucru profesional și respectuos, unde angajații noștri să ofere servicii de înaltă calitate călătorilor”, se mai arată în reacție.

Într-un comentariu de pe Facebook, mama minorului a scris că taxatoarea este o refugiată din Ucraina și din această cauză nu cunoaște limba română. Această informație a fost confirmată pentru Realitatea.md și de către Regia Transport Electric Chișinău.

Vă amintim că un minor a fost dat jos din troleibuz, deoarece nu a înțeles taxatoarea vorbitoare de rusă. Incidentul a avut loc pe ruta nr. 4 din Capitală.

Menționăm că incidentul s-a produs duminică, 13 august, la ora 18:34. Copilul de 10 ani se întorcea de la un amic, iar taxatoarea s-a adresat în limba rusă, pe care minorul nu o cunoaște.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. „taxatoarea este o refugiată din Ucraina…” Ca să vezi și să nu crezi. „Bunii și bravii ucrainieni” au aceleași apucături precum neamul porcesc cu care se înrudesc (și cu care momentan se smardoiesc nițel). Vă dați seama ce „civilizație” înfloritoare o să fie în tot ce înseamnă ruskii mir (și derivatele sale) după război și după sancțiuni? Ucraina e la pământ, la propriu, vor trece cel puțin 30 de ani să își revină, moscălia gâfâie strașnic, rubla e mai ieftină decât hârtia igienică, cei care mai puteau lucra și aduce plusvaloare au fugit de mult așa că e maro tare. Șî pobedistanul maldavenist e din nou defazat față de realitate și față de oferta istoriei!!!
    Trenul, uăi pobedî, trece prin gară indiferent dacă te sui în el sau nu!!! Șî altul nu știu zău dacă mai vine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *