Internațional

Rugbiştii de la UTM au învins la Oktoberfest

Formaţia noastră este o participantă tradiţională la această valoroasă competiţie, care a ajuns la a 32-a ediţie, desfăşurându-se începând cu anul 1971. Este de remarcat că UTM, antrenată de Tudor Procopie a obţinut până în prezent performanţe înalte la Munchen, culminate cu titlul cucerit în urmă cu zece ani. Obiectivul „studenţilor” pentru ediţia din acest an, anunţat înaintea deplasării l-a constituit reeditarea succesului din 2010. Şi jucătorii moldoveni şi-au pregătit bine lecţia de acasă.

La startul ediţiei din anul curent s-au aliniat 22 de echipe, repartizate în şase grupe preliminare. UTM a evoluat în cadrul seriei a doua şi a repurtat trei victorii concludente fără a încasa vreun eseu. Moldovenii au dispus de australienii de la CrocSliders cu 44-0, SAWSA (Germania) – 44-0 şi Lille (Franţa).

Această evoluţie fascinantă din runda grupelor i-a propulsat pe moldoveni în runda finală, unde de asemenea a obţinut doar victorii. În sferturile de finală, UTM a dispus de britanicii de la London Purple (45-5), pierzând primele puncte pe tabelă, din cadrul turneului german. Adversar britanic au avut şi în meciul din cadrul semifinalelor. Întâlnirea cu Nomads a consemnat un nou scor „sec” pentru „studenţi”, încheindu-se cu 33-0.

Marea finală a turneului din cadrul Oktoberfest a adus în faţa moldovenilor o adversară pe care au întâlnit-o şi în partida inaugurală. Deşi au fost mai productivi în atac, australienii de la Crocsliders au fost învinşi şi de această dată, cu scorul de 43-14.

Astfel, rugbiştii pregătiţi de antrenorul Tudor Procopie şi-au adjudecat al doilea trofeu din istoria turneului din Munchen şi au revenit acasă cu emoţii pozitive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *