Politică

Rusia a găsit o nouă armă împotriva dronelor – pensionarii

Pentru detectarea în timp util a dronelor, ar trebui organizată o supraveghere pe acoperiș și ar trebui să fie implicați civili, militari în retragere și veterani ai forțelor armate, a declarat pentru Daily Storm Serghei Khatylev, fostul șef al trupelor de rachete antiaeriene din cadrul Comandamentului pentru scopuri speciale al Forțelor Aeriene ruse.

“Șefii de administrație ar trebui să organizeze populația locală: serviciu de apărare aeriană, posturi de observare vizuală, serviciu pe acoperișuri. Acest lucru ar trebui să fie făcut de către populația civilă.

Tocmai de aceea este nevoie să folosim veterani ai Forțelor Armate, pionieri pensionați care pot povesti, învăța, arăta și fi responsabili de această muncă la scară urbană, regională”, a spus expertul.

Pentru a lupta împotriva dronelor, a spus el, conducerea rusă ar trebui să recurgă la experiența dobândită în Marele Război Patriotic – să folosească druzhiny ale oamenilor, aerostate, precum și să instaleze sonde moderne, care în 1941-1945 au fost înlocuite cu aparate auditive.

Generalii și coloneii în retragere cu memorie vor fi deosebit de utili aici”, a spus Khatylev. El a reamintit că în perioada sovietică trupele de apărare aeriană “au fost în toate conflictele din toate țările lumii: în China, în Coreea, în Orientul Mijlociu, în Africa: “Avem o experiență extraordinară, ar trebui să fie folosită”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *