Actualitate

Rusia a ocupat Insula Șerpilor la 22 de mile de România, Ministrul Apărării din București este „îngrijorat”

„Există o îngrijorare fundamentală, care este una de bază, pe care o luăm în calcul din punct de vedere al apărării și militar – aceea că Rusia (…) faptul că a ocupat Insula Șerpilor, la 22 de mile de granița României.

Asta înseamnă că, în acest moment, interesele noastre de securitate sunt afectate, strategic vorbind, sunt afectate de această prezență (…) a Rusiei aproape de granița noastră”, a declarat PSD-istul Vasile Dîncu.

Potrivit ministrului Apărării, Federația Rusă și Putin încearcă prin aducerea trupelor din nordul Ucrainei în est, în Donbas, să obțină o victorie mică, dar o victorie care să permită începerea negocierilor.

Miza, țărmul Mării Negre

„Încearcă Federația Rusă în acest moment să blocheze litoralul nordic al Mării Negre, partea ucraineană și, bineînțeles, încearcă prin aducerea trupelor din vest sau din nord, să zicem, din zona Kievului, să se aducă spre zona Donbas, unde Putin ar vrea să aibă o mică victorie măcar pentru ca de aici să înceapă negocierile”, a prezentat Dîncu un scenariu. Nu există informații că Putin ar vrea să se îndrepte spre Transnistria.

„Planul pe care rușii îl au, se vede și din negocierile pe care le-au avut în Istanbul, ar fi acela de a câștiga o victorie undeva și a recâștiga malul Mării Negre”, a subliniat Dîncu.

Potrivit ministrului Apărării, Moscova își dorește în continuare un guvern la Kiev care să fie binevoitor cu Rusia.

„Dar în acest moment noi nu avem de ce să ne îngrijorăm din perspectiva unor posibile evenimente care să ducă la atac asupra teritoriului nostru”, a conchis Vasile Dîncu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *