Actualitate

Rusia a ordonat armatei sale să distrugă orice dovadă a crimelor de război comise în Ucraina

Conducerea rusă va continua să încerce să ascundă faptele crimelor de război din Ucraina.

După o largă publicitate internațională a genocidului poporului ucrainean din Bucea, regiunea Kiev, trupele ruse au început să folosească crematorii mobile în Ucraina.

Acest lucru este raportat de serviciile speciale ale Ucrainei.

În special, la Mariupol au fost înregistrate 13 crematorii mobile pentru curățarea străzilor de cadavrele civililor morți. Invadatorii încearcă să identifice toți potențialii martori ai atrocităților prin lagărele de filtrare și să-i distrugă.

Informațiile militare ale Ucrainei au înregistrat în mod repetat utilizarea crematoriilor mobile pe teritoriul regiunii Cernihiv. Funcționarea crematoriului mobil al inamicului a fost înregistrată în orașul Novoaidar, regiunea Lugansk.

De asemenea, Forțele Armate RF folosesc crematorii mobile pentru a distruge cadavrele personalului militar rus, pentru a ascunde numărul real al soldaților acestora care au murit în timpul agresiunii ruse împotriva Ucrainei și pentru a refuza plățile către familiile rușilor morți.

„Acțiunile armatei ruse se încadrează în definiția „genocidului” în conformitate cu Convenția pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid și articolul 6 din Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale. Conducerea rusă va continua să încerce pentru a ascunde faptele crimelor de război din Ucraina”, se arată în raportul serviciilor speciale de la Kiev.

Anterior sa raportat că crematoriile mobile rusești lucrează din greu în Mariupol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *