CSI / RusiaRăzboi

Rusia a reuşit să mobilizeze 300.000 de ruşi pentru război: Aceștia au fost trimiși să recompleteze unitățile și subunitățile existente

Comandantul Forțelor Întrunite din cadrul armatei ucrainene, Serhi Naev, a declarat că Moscova a mobilizat aproximativ 300.000 de ruși pentru războiul din Ucraina, relatează RBC.

Potrivit lui Naev, armata rusă nu a reuşit să recruteze mai multe persoane din cauza pierderilor semnificative, a dezertărilor constante și a lipsei numărului dorit de voluntari.

”Ştim de mobilizarea a aproximativ 300.000 de cetățeni ruși. Aceștia au fost trimiși să recompleteze unitățile și subunitățile existente, să creeze noi formațiuni și să desfășoare unități și subunități ale trupelor teritoriale” – a explicat oficialul militar ucrainean.

De asemenea, potrivit acestuia, continuarea măsurilor de mobilizare și pierderile colosale iremediabile înregistrate în rândul invadatorilor provoacă multe probleme în interiorul Rusiei.

”Vorbim despre creșterea nemulțumirilor față de regim în rândul populației, organizarea de mitinguri de protest, scăderea încrederii în conducerea statului. O altă problemă este lipsa totală de motivație în rândul celor mobilizați, atât înainte, cât şi după ce sunt trimişi pe câmpul de luptă” – a adăugat Serhi Naev.

Acesta a mai amintit că, pe 21 septembrie 2022, Putin a anunțat o ”mobilizare parțială”, din cauza pierderilor semnificative suferite de armata rusă, a creșterii numărului de militari care nu doresc să participe la ostilități și a lipsei progresului planificat în privinţa recrutării voluntarilor.

Potrivit lui Naev, dictatorul rus, Vladimir Putin, a emis un decret privind ”mobilizarea parțială” în Federația Rusă, legalizând efectiv o mobilizare ascunsă aflată deja în desfăşurare și a permis autorităților să recruteze forțat persoane pentru războiul împotriva Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *