Internațional

Rusia acuză personalul marinei britanice că a aruncat în aer gazoductele Nord Stream

Sâmbătă, ministerul rus al Apărării a declarat că personalul marinei britanice a aruncat în aer luna trecută gazoductele Nord Stream, acuzând în mod direct un membru important al NATO de sabotarea infrastructurii critice rusești, transmite Reuters și Hotnews.

Ministerul Apărării nu a oferit dovezi pentru afirmația sa.

„Potrivit informațiilor disponibile, reprezentanții acestei unități a marinei britanice au luat parte la planificarea, furnizarea și punerea în aplicare a unui atac terorist în Marea Baltică la 26 septembrie anul acesta – aruncând în aer gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2”, a declarat ministerul.

De asemenea, ministerul britanic al Apărării a refuzat să comenteze imediat.

Menționăm că anterior, Rusia a acuzat Occidentul pentru exploziile de luna trecută care au avariat gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, construite de Rusia, pe fundul Mării Baltice.

Dar Rusia nu a oferit niciodată până acum detalii specifice despre cine a fost responsabil pentru avariile provocate conductelor, care erau anterior cele mai mari rute pentru livrările de gaz rusesc către Europa, potrivit Reuters.

Kremlinul a declarat în repetate rânduri că acuzațiile privind responsabilitatea Rusiei pentru avarii sunt ”stupide”, iar oficialii ruși au declarat că Washingtonul a avut un motiv, deoarece dorește să vândă mai mult gaz natural lichefiat (GNL) în Europa.

SUA au negat implicarea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *