CSI / Rusia

Rusia cere Israelului să demonstreze că nu a fost în spatele exploziei de la spitalul din Gaza

Rusia a declarat că Israelul trebuie să furnizeze imagini din satelit pentru a dovedi că nu a fost implicat în explozia de la spitalul al Ahli, transmite Sky News.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat pentru Radio Sputnik că explozia a fost o „crimă dezumanizantă”.

Până acum, Kremlinul a subliniat soliditatea relațiilor sale atât cu palestinienii, cât și cu Israelul.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova are legături istorice de lungă durată cu palestinienii, dar și „multe lucruri în comun” cu Israelul, inclusiv faptul că mulți israelieni sunt foști cetățeni ruși.

El a declarat că Rusia a încercat să joace un rol în rezolvarea conflictului și a avertizat împotriva extinderii acestuia în alte regiuni.

IDF, armata israeliană, afirmă că are confirmarea faptului că o rachetă lansată de Jihadul Islamic este responsabilă pentru lovitura asupra spitalului din Gaza.

Într-o declarație, armata israeliană a afirmat că „în urma unei revizuiri suplimentare și a unei examinări încrucișate a sistemelor operaționale și de informații, este clar că IDF nu a lovit spitalul din Gaza”.

„Spitalul a fost lovit ca urmare a unei rachete ratate lansate de organizația teroristă Jihadul Islamic. Organizațiile teroriste din Fâșia Gaza trag fără discriminare spre Israel. De la începutul războiului, aproximativ 450 de rachete lansate spre Israel au căzut în Gaza, punând în pericol și afectând viețile locuitorilor din Gaza”, a afirmat IDF.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *