CSI / RusiaRăzboi

Rusia începe încorporarea de toamnă: „Cei chemaţi să efectueze serviciul militar obligatoriu nu vor lua parte la operaţiunea militară specială din Ucraina”

Marți, 1 noiembrie, Rusia a început campania de încorporare de toamnă pentru satisfacerea serviciului militar obligatoriu, urmând să fie convocaţi circa 120.000 de cetăţeni ruşi, cu 7.500 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relatează EFE.

Comandamentul militar rus susţine că recruţii nu vor fi trimişi pe teritoriul autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk (în estul Ucrainei) şi nici în regiunile Zaporojie şi Herson (sud), anexate ilegal de Moscova.

„Vreau să-i liniştesc pe recruţi şi pe părinţii lor că cei chemaţi să efectueze serviciul militar (obligatoriu) nu vor lua parte la operaţiunea militară specială din Ucraina”, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, de la Departamentului de mobilizare al Statului Major General al Forţelor armate ruse.

Campania de încorporare de toamnă începe de obicei la 1 octombrie, dar anul acesta a fost amânată cu o lună din cauza mobilizării parţiale decretate de Vladimir Putin la 21 septembrie pentru a face faţă regreselor armatei ruse în Ucraina.

Vineri, 21 septembrie, ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a anunţat că planul de mobilizare a 300.000 de rezervişti, aşa cum ordonase Putin, a fost îndeplinit, indicând că 82.000 dintre aceştia au fost deja trimişi în zona campaniei militare din Ucraina.

„Majoritatea recruţilor vor fi trimişi în unităţi de instruire, unde într-un interval de până la cinci luni ei vor învăţa să mânuiască armament modern şi vor fi formaţi în specialităţi militare”, a anunţat contraamiralul Ţimlianski în declaraţii citate de agenţia de presă rusă TASS.

Cetăţenii care şi-au îndeplinit serviciul militar obligatoriu au început să se întoarcă acasă din 15 octombrie, a adăugat acesta.

Cele peste 25.000 de comisii de recrutare dispun de toate elementele necesare pentru echiparea noilor recruţi, potrivit acestuia.

În cursul mobilizării parţiale pentru campania în Ucraina se înmulţiseră plângerile rezerviştilor cu privire la lipsa celui mai elementar echipament şi la faptul că erau obligaţi să îl cumpere din banii proprii.

În conformitate cu legislaţia rusă, toţi cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze serviciul militar, care are o durată de un an, relatează sursa citată.

Rusia a anunţat vineri că a încheiat mobilizarea celor 300.000 de rezervişti într-o lună, semn al dorinţei a lui Putin de a inversa rapid tendinţa după o serie de eşecuri pe câmpul de luptă în Ucraina, notează AFP.

Dar mobilizarea a dus la un exod al bărbaţilor din Rusia într-un număr mai mare decât cel al rezerviştilor încorporaţi, conform unor media ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *