CSI / RusiaInternațional

Rusia nu reuşeşte să obţină în Consiliul de Securitate al ONU adoptarea unei rezoluţii pentru o anchetă privind gazoductul Nord Stream

Luni, 27 martie, Rusia nu a reuşit să obţină, în Consiliul de Securitate al ONU, adoptarea unei rezoluţii pe care a propus-o şi care cerea o anchetă independentă privind exploziile din luna septembrie 2022 ale gazoductului Nord Stream, transmite agenţia Anadolu. Rusia, China şi Brazilia au votat în favoarea proiectului de rezoluţie, în timp ce restul de 12 membri ai Consiliului s-au abţinut, transmite News.ro.

Sunt necesare cel puţin nouă voturi favorabile pentru a adopta un proiect de rezoluţie în consiliul format din 15 membri. Înaintea votului, emisarul rus la ONU, Vassily Nebenzia, a declarat că rezoluţia are ca scop stabilirea „unei comisii internaţionale independente care să efectueze o anchetă cuprinzătoare, transparentă şi imparţială cu privire la cele întâmplate”.

Conductele Nord Stream, care transportau gazele naturale ruseşti către nordul Germaniei prin Marea Baltică, au fost rupte într-o serie de explozii la 26 septembrie anul trecut, provocând scurgeri în ceea ce oficialii din ţările din regiune au numit „sabotaj probabil”. Rusia acuză SUA de implicare directă în exploziile, care au avariat grav conductele.

Adjunctul ambasadorului SUA, Robert Wood, a declarat că „Statele Unite resping categoric acuzaţiile nefondate ale Rusiei, formulate împotriva noastră în legătură cu acest act de sabotaj”.

El a declarat că proiectul de rezoluţie a fost o încercare de a discredita activitatea investigaţiilor naţionale în curs de desfăşurare şi nu o încercare de a căuta adevărul. „Apelurile Rusiei pentru responsabilitate sună astăzi ca şi cum ar fi goale”, a adăugat Wood.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *