CSI / Rusia

Rusia numește un nou șef al forțelor aerospațiale după ce Surovikin a dispărut în timpul revoltei Wagner

Rusia a numit un nou şef interimar al forţelor sale aerospaţiale pentru a-l înlocui pe generalul Serghei Surovikin, numit și „generalul Armaghedon” care a dispărut din prim-plan după o scurtă revoltă a mercenarilor Wagner împotriva conducerii armate în luna iunie, a informat miercuri agenţia de presă de stat RIA, citată de Reuters.

Astfel, în timpul revoltei din 23-24 iunie, Surovikin, care a comandat la un moment efortul general de război al Rusiei în Ucraina – ceea ce Moscova numeşte o ”operaţiune militară specială”, a apărut într-un video, arătând inconfortabil şi fără însemne, îndemnându-l pe liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, să se retragă.

De la revoltă, care a fost încheiată prin negocieri şi un acord, instituţii de ştiri neconfirmate din Rusia şi străinătate au spus că Surovikin a fost investigat pentru posibilă complicitate la revoltă şi ţinut în arest la domiciliu.

”Fostul şef al Forţelor Aeriene şi Spaţiale Ruse, Serghei Surovikin, a fost eliberat din funcţie, în timp ce generalul-colonel Viktor Afzalov, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, acţionează temporar în calitate de comandant şef al Forţelor Aeriene”, a declarat o sursă anonimă pentru RIA.

Surovikin şi-a câştigat porecla de ”Generalul Armaghedon” în timpul intervenţiei militare a Rusiei în Siria.

De asemenea, acesta a fost pus la conducerea operaţiunilor militare ruse în Ucraina în octombrie anul trecut, dar în ianuarie acest rol i-a fost predat generalului Valeri Gherasimov, şeful Statului Major, iar Surovikin a fost numit adjunct al lui Gerasimov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *