CSI / RusiaRăzboi

Rusia planifică să lanseze un nou val de mobilizare! Toți potențialii recruții au interdicție de a părăsi țara

Serviciile de informaţii militare ucrainene transmite că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a interzis tuturor potenţialilor recruţi – aparent majoritatea bărbaţilor cu vârstă de recrutare – să părăsească ţara.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a negat ulterior raportul.

Dacă este adevărată, această interdicţie pare să fie mai serioasă decât cea de până acum. Anterior, majoritatea bărbaţilor cu vârstă de recrutare au putut părăsi Rusia, cu excepţia celor care au primit o citaţie de la un birou de înrolare militară sau care erau pe cale să primească una.

Din cauza înfrângerilor din Ucraina, Rusia a planificat să lanseze un nou val de mobilizare a 500.000 de recruţi pentru război pe 15 ianuarie, a declarat serviciul de informaţii militare ucrainene.

Vă amintim că anterior, Vladimir Putin anunţate o „mobilizare parţială” a 300.000 de recruţi pentru războiul împotriva Ucrainei pe 21 septembrie.

Apoi, pe 28 octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a afirmat că Rusia a mobilizat 300.000 de persoane cu o vârstă medie de 35 de ani.

Mai departe, pe 31 octombrie, Putin a susţinut că mobilizarea s-a încheiat, dar nu a semnat niciun decret pentru a o încheia oficial.

La începutul lunii decembrie, Putin a negat că Rusia plănuia o nouă mobilizare, afirmând că nu vede niciun motiv pentru o nouă rundă de recrutare. Dar, potrivit unor rapoarte recente, Kremlinul a continuat mobilizarea în mod ascuns.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *