CSI / Rusia

Rusia promite să răspundă pe ”măsură” expulzării a patru diplomaţi ruşi din Austria

Rusia a promis joi, 1 februarie, să răspundă expulzării a patru diplomaţi de-ai săi din Austria, care au acţionat ”într-o manieră incompatibilă cu statutul lor diplomatic”, a declarat o sursă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova agenţiei de stat TASS.

”Rusia va da un răspuns pe măsură”, a declarat sursa citată.

Menționăm că joi dimineața, Austria a anunţat expulzarea a patru diplomaţi ruşi care realizau ”activităţi incompatibile cu statutul diplomatic”, sintagmă care se referă indirect la acte de spionaj, şi le-a transmis că au la dispoziţie maximum o săptămână pentru a părăsi teritoriul austriac.

”Doi diplomaţi de la ambasada Rusiei au acţionat într-o manieră incompatibilă cu statutul lor diplomatic. De aceea ei au fost declaraţi persoane indezirabile (personae non gratae) în conformitate cu articolul 9 al Convenţiei de la Viena privind Relaţiile Diplomatice”, a indicat MAE austriac într-un comunicat.

Ceilalţi doi diplomaţi lucrează în cadrul Misiunii permanente ruse pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, potrivit MAE austriac.

Menționăm că de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, aproape 600 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din ţări occidentale.

Potrivit TASS, motivele expulzărilor au fost diverse, fie legate de invazia rusă, fie referitoare la activităţi incompatibile cu statutul diplomatic al funcţionarilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *