Internațional

Rusia, protest diplomatic împotriva Marii Britanii. Ministrul britanic al Apărării a declarat că Putin are „complexul omului mic”

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea Marii Britanii la Moscova pentru a-i transmite un protest împotriva declarațiilor „ofensatoare” ale oficialilor britanici, inclusiv cele despre o presupusă amenințare a Rusiei privind folosirea armei nucleare, scrie Reuters. În cadrul unui interviu, ministrul Apărării de la Londra declarase că Vladimir Putin suferă de „complexul omului mic”.

Ministerul rus de Externe a precizat că a mustrat-o pe ambasadoarea Deborah Bronnert pentru „declarațiile cu adevărat grosolane ale liderilor britanici la adresa Rusiei, a conducătorului ei, a autorităților, dar a poporului rus”, potrivit Reuters.

Totodată, ministerul i-a înmânat ambasadoarei un memorandum în care se arată că „retorica ofensatoare a autorităților britanice este de neacceptat. Într-o societate politicoasă, se cer scuze pentru astfel de declarații”.

Ministerul rus mai precizează că Rusia i-a transmis ambasadoarei că obiectează față de declarațiile britanice care conțin „informații intenționat false, în special despre «presupusa amenințare cu folosirea armei nucleare» a Rusiei”.

Deocamdată, ministerul britanic de Externe nu a răspuns la protestul Moscovei.

Săptmâna aceasta, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat într-un interviu la radio că președintele rus Vladimir Putin are „complexul omului mic”, iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, este „ca un comic – în fiecare săptămână face aceeași declarație, amenințând pe toată lumea cu bomba nucleară”.

Mai mult ca atât săptămâna aceasta, premierul britanic Boris Johnson a spus că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie și că războiul este „exemplul perfect de masculinitate toxică”.

În replică, Putin a indicat decizia fostului lider britanic Margaret Thatcher de a trimite trupe în Insulele Falkland, în 1982, declanșând războiul cu Argentina.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. ZaHerova, ca deobicei, își face misisunea: apucă prăjina ca kurva!
    N.B.
    Nu britanicii amenință rusia cu bombă nucleară, ci dimpotrivă – PaRașa face asta.
    A se vedea cum Kiseli-TV făcea spumă la gură !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *