Internațional

Ce îi răspunde Putin lui Boris Johnson după ce a spus despre președintele rus că nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie

Răzbunătorul Vladimir Putin a respins joi acuzația premierului britanic Boris Johnson potrivit căreia dacă ar fi fost femeie nu ar fi invadat Ucraina, transmite Reuters cu referire la Hotnews.ro

Președintele rus a indicat decizia fostului lider britanic Margaret Thatcher de a trimite trupe în Insulele Falklands ca o replică la teoria lui Boris Johnson.

Miercuri, premierul britanic Boris Johnson a calificat decizia lui Vladimir Putin de a lansa ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei drept un „exemplu perfect de masculinitate toxică” și a ironizat postura de macho a președintelui rus.

„Vreau doar să amintesc evenimentele din istoria recentă, când Margaret Thatcher a decis să lanseze operațiuni militare împotriva Argentinei pentru Insulele Falkland. Așadar, o femeie a luat decizia de a lansa o acțiune militară.

Prin urmare, nu este o referire complet exactă din partea premierului britanic la ceea ce se întâmplă astăzi”, a declarat joi, Putin, în timpul conferinței de presă din cadrul unei vizite în Turkmenistan.

Putin critică Marea Britanie

Ăreședintele Rusiei a continuat să critice decizia Marii Britanii, luată în urmă cu 40 de ani, de a răspunde militar la încercarea Argentinei de a cuceri insulele slab populate, aflate sub controlul britanicilor în Atlanticul de Sud.

„Unde sunt Insulele Falkland și unde este Marea Britanie? Acțiunile lui Thatcher au fost dictate de ambițiile sale imperialiste și de dorința de a confirma statutul lor imperial”, a completat Putin.

În mod repetat, Moscova a criticat intervențiile militare occidentale în țări precum fosta Iugoslavie, Afganistan și Irak, pe care le consideră exemple de imperialism și ipocrizie occidentală.

Dar, în timpul guvernării sale de două decenii, Putin însuși s-a confruntat cu multiple acuzații de imperialism, dorind să extindă cu forța granițele și influența Rusiei în fostul spațiu sovietic, și a declarat el însuși că regretă prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Anglia a avut întotdeauna pică invidie pe Rusia. Au vrut să ocupe Crimeea în 1856, apoi au încercat să cucerească, orașele rusești Vladivostok, Murmansk în 1917-18. etc etc Nu se știe exact rolul Londrei în declanșarea celui de al doilea război mondial. Nu se stie taina morții germanului Rudolf Hess, care venise în 1941 în Anglia, și a fost lichidat după eliberea din închisore în anii 70-80… Acum Londra dorește istovirea părților beligerante ca să devină pacificatoare ??? Totusi VVP cunoaște istoria. Asta e un avantaj pentru politicieni de azi și de mâine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *