ComratPolitică

Rusia uită de găgăuzii lor: singurul ajutor oferit este un camion KAMAZ pentru curățarea orașului

Potrivit primarului orașului Comrat, Serghei Anastasov, Republica Turcia și Uniunea Europeană sunt principalii investitori în Comrat. În ultimii ani, Turcia a implementat în oraș proiecte în valoare de 400 milioane de lei.

“A fost construit un nou stadion, un colegiu, un spital și a fost efectuată o renovare capitală a Casei de Cultură”, a spus Anastasov. Cu ajutorul UE, au fost de asemenea implementate numeroase proiecte în ultimii ani. Ca exemplu, Anastasov a menționat drumul circumferențial cu o valoare de 29,5 milioane de euro, pentru construirea căruia guvernul a luat împrumut de la Banca Europeană de Investiții. Primarul Comrat a vorbit și despre colaborarea cu Germania și a menționat ajutorul acordat de Statele Unite.

“Am primit echipamente pentru Casa de Cultură și grădinițe din Germania, un proiect cu o valoare de aproape 800 000 de euro. Multe drumuri au fost, de asemenea, reabilitate cu sprijinul financiar al Germaniei și prin programul USAID. Acum renovăm terenurile de fotbal și sporturi”, a spus primarul Comrat. “În 2014, nu lucram încă în primărie, dar am văzut că din Statele Unite au venit…

“În 2014, eu încă nu lucram în Primărie, dar am văzut că din Statele Unite ale Americii a sosit o partidă de camioane. Majoritatea proiectelor pe care le implementăm acum sunt legate de banii care vin din Europa și Turcia”, a menționat Anastasov.

Vorbind despre ajutorul din Federația Rusă, Anastasov a amintit doar un singur camion KAMAZ.

“Din Rusia, Primăria noastră a primit doar un singur camion KAMAZ pentru curățarea orașului. Nu-mi amintesc să fi primit ceva în plus”, a spus primarul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. “Uita de gagauzii lor”. Pt ca nu sunt ai lor de fapt. Nici gagahzii nu stiu de fapt ce sunt, prostii de el ! Sunt turci fugiti din Bulgaria. Turci care si-aiu abandonat limba, ivatand fortat limba rusa, care acum le e greu sa se dezvete de ea si sa invete alta limba, cea romana adica. Si pe baza asta, a limbii, pt ca sunt prea puturosi sa se apuce sa invete romaneste, faca ei atata scandal. Gagauzii de fapt nu au nici o treaba cu rusii. Singura lor legatura e ca i-au obligat sa invete rusa.

  2. Ei, e drept, un Kamaz – dar ce Kamaz, nenica! Ultimul racnet al tehnicii sovietice din anii 50! Multumim din suflet fratilor rusi, ei stiu ce ne trebuie in realitate, nu milioanele si prostiile pe care ni le trimit fascistii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *