CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rușii aproape au ajuns în centrul Bahmut. ISW: Unitățile armatei ruse ajută mercenarii Wagner în asaltul asupra orașului ucrainean

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW), într-un alt rezumat al situației de pe frontul din Ucraina, afirmă avansul rușilor în Bahmut – dinspre sud spre centru și în nord-vestul orașului, relatează Sky News.

Referindu-se la înregistrările video geolocalizate, analiștii ISW scriu, în special, că fondatorul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, se afla pe 27 martie în clădirea școlii a 5-a din Bahmut, la mai puțin de un kilometru sud-est de Consiliul Municipal Bahmut.

De asemenea, ISW raportează – bazându-se pe imaginile geolocalizate, că ocupanții ruși au avansat în nord-vestul orașului, în zona industrială și de-a lungul străzilor Zelenaya și Alexandra Kolpakova – la câțiva kilometri chiar de centrul orașului Bahmut.

Autorii raportului notează că, potrivit relatărilor bloggerilor militari ruși, unitățile regulate ale armatei ruse ajută mercenarii Wagner în asaltul asupra Bahmut.

Pe de altă parte, ISW atrage atenția asupra raportului privind moartea unui luptător experimentat al companiei paramilitare private Wagner în zona Avdiivka, la nord de Donețk, și sugerează că unele dintre cele mai pregătite piese de luptă ale unei companii private ar putea fi transferate acolo.

„Este posibil ca în ultimele săptămâni conducerea militară rusă să fi decis să trimită anumite unități Wagner în zona Avdiivka pentru a sprijini părțile epuizate și de slabă calitate ale Republicii Populare Donețk care încearcă să cucerească această localitate”, scriu analiștii ISW. „Dacă astfel de luptători Wagner luptă într-adevăr sub Avdiivka, acest lucru ar putea explica succesele tactice limitate [ale rușilor] în zonă în ultima săptămână”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *