CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rușii deliră! Patrușev dă vina pe Regatul Unit și NATO pentru bombardarea barajului de pe Nipru

Un aliat al lui Putin a declarat că Regatul Unit, SUA și aliații lor din NATO trebuie „să poarte responsabilitatea” pentru distrugerea barajului Kakhovka, scrie Sky News.

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că țările menționate „coordonează activitățile Ucrainei” și, prin urmare, „și-au dat acordul pentru bombardament”.

În ciuda faptului că acuză Ucraina de bombardarea barajul, oficialii ruși nu au furnizat încă nicio dovadă, iar experții spun că obuzele de artilerie nu ar putea sparge un baraj de această dimensiune.

De asemenea, Ucraina a acuzat Rusia că a aruncat în aer structura, fără să prezinte dovezi, dar experții cred că Rusia are mult mai mult de câștigat în urma inundațiilor, analistul militar Michael Clarke ajungând până la a spune că este „absolut sigur că Rusia a fost în spatele evenimentului”.

Institutul pentru Studierea Războiului a indicat că acoperirea pe care ar putea-o oferi oricăror forțe rusești în retragere în regiunea Herson și impedimentul pe care l-ar crea inundațiile pentru contraofensiva ucraineană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Uăi Cătălina, uăi fato tu în ce limbă scrii??? „Rușii deliră” din ce limbă vine??? Că română nu e neam…
    Conjugă verbul a delira și vezi care este forma corectă la persoana a III-a plural. În română vreau să spun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *