CSI / RusiaExterne

Rușii din Finlanda s-au mobilizat împotriva închiderii punctelor de trecere a frontierei cu Rusia – FOTO

Aproximativ 100 de cetățeni vorbitori de limbă rusă au protestat sâmbătă în fața parlamentului finlandez împotriva “închiderii frontierei”, după decizia de a închide patru din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Rusia.

Organizatorii acțiunii, care, potrivit Yle, a adunat aproximativ 100 de persoane, doresc să stabilească un dialog cu guvernul finlandez – și să asigure că acesta condamnă practica Rusiei de a folosi refugiații ca armă în politica internațională.

Una dintre participantele la miting, Vera Ponomareva, a declarat pentru Yle că se teme că “o cortină de fier va cădea între cele două țări”.

Alții au calificat închiderea punctelor de trecere a frontierei drept o încălcare a drepturilor lor și o “lovitură” din partea autorităților finlandeze.

Aproximativ 100 Organizatorii mitingului doresc să stabilească un dialog cu guvernul finlandez. În același timp, ei condamnă practica Rusiei de a folosi refugiații ca armă în politica internațională.

Activiștii solicită alte soluții pentru influența hibridă a Rusiei, cum ar fi deschiderea punctului de trecere a frontierei Parikkala, care anterior putea fi folosit doar de cetățenii finlandezi și ruși care au obținut în prealabil un permis.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 noiembrie, punctele de trecere a frontierei de la Imatra, Niirala, Nuijamaa și Vaalimaa, de-a lungul frontierei din estul Finlandei, au încetat să mai funcționeze. Restricțiile vor rămâne în vigoare până la 18 februarie 2024, dar pot fi prelungite dacă este necesar.

Polițiștii de frontieră finlandezi au raportat că, în ultimele luni, un număr excepțional de mare de persoane fără documente de intrare au încercat să intre în Finlanda prin punctele de trecere a frontierei de la frontiera de sud-est.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu-i tine nimeni fortat in Finlanda. Daca nu le convine se pot intoarce la casele lor din Republica Karelia sau la Dracu’ in praznic de unde au venit.
    Finlandezii au anuntat ca e o masura temporara determinata de afluxul suspect de mare de refugiati . Asa ca rusii aia sa protesteze la Kremlin sa inceteze cu provocarile de la granita.

  2. Da, nu va duceti si voi, cei de la tim(pit)ul sa-i ajutati? Auzi, ce mai titlu, cica S-AU MOBILIZAT… Si cine va inspira la asemenea manipulari, vafle timpiste, de fapt tampite? Aceeasi pozitie cu a sosoacai, a tuciuriului aurist.
    Baga-mi-as pula in raturile voastre de pederasti si pederaste de la timpul.
    Futu-v-as pe toti in creieri, mizerii nespalate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *