CSI / Rusia

Rușii sunt panicați! Cererea de vize Schengen este în creștere de teama interdicției de călătorie

Rușii se grăbesc să ceară vize Schengen pe fondul apelurilor pentru interzicerea călătoriilor în UE, a relatat cotidianul Kommersant, citând directori ai agențiilor de turism, transmite Europa Liberă.

Marina Șirokova, manager la Vizahod, a declarat pentru publicația rusă că cererea de vize Schengen a crescut cu aproximativ 40% în ultimele două săptămâni, pe măsură ce cresc temerile că, în curând, călătoriile în Europa ar putea fi interzise.

Pe 8 august, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut UE să interzică accesul turiștilor ruși în spațiul comunitar, pentru a pedepsi Moscova pentru războiul declanșat în Ucraina, aflat acum în a șasea lună.

Trei zile mai târziu, ministrul estonian de externe Urmas Reinsalu a declarat că țara sa va interzice accesul peste graniță al cetățenilor ruși cu vize Schengen emise de Estonia din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Rușii au deja probleme cu călătoria în Europa, pe fondul reacțiilor negative declanșate de războiul purtat în Ucraina. Mai multe națiuni au încetat să mai elibereze vize turistice pentru ruși în semn de protest. În plus, UE și-a închis spațiul aerian pentru Rusia. Ca urmare, mulți ruși cu vize Schegen zboară spre Europa prin țările baltice sau Finlanda. Acum, acest traseu ar putea deveni mai dificil, dacă Estonia își pune în aplicare planul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *