Actualitate

S-a aflat când ar putea ajunge la Chișinău prima tranșă din asistența UE

Într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, se spune că prima tranșă ar putea să ajungă la Chișinău în lunile iunie-iulie. Pavel Filip a menționat că eforturile depuse de Guvern în ultimii doi ani dau rezultate. Anul trecut creșterea economică a constituit 4,5% și trendul pozitiv se menține. Exporturile s-au majorat cu 20%, iar 65% dintre acestea sunt orientate spre piața Uniunii Europene. Totodată, s-a reușit fortificarea sistemului bancar, fapt dovedit prin procurarea activelor băncii comerciale Victoriabank de către Banca Transilvania și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Oficialii au trecut în revistă și ultimele evoluții privind construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. Pavel Filip a apreciat pozitiv mersul lucrărilor și a spus că până la mijlocul anului 2019 gazoductul va deveni funcțional.

Europarlamentarul Victor Boștinaru a apreciat eforturile Guvernului și rezultatele înregistrate, încurajând autoritățile de la Chișinău să continue implementarea agendei de reforme. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *