Culinar.md

Salata care te scapă de tensiunea arterială şi scade colesterolul

Este important să asociezi aceste ingrediente în mod corespunzător şi să le consumi cât mai des pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate şi pentru a-ţi ajută corpul să depăşească momentele critice. Consumând salată pe care ţi-o prezentăm mai jos vei reuşi să ţii tensiunea şi nivelul colesterolului sub control. Ingredientele din care este preparată sunt extrem de simple, sănătoase şi răcoritoare, transformând salată într-un prânz ideal pentru zilele toride de vara.

Ingrediente:
– doi castraveţi mari
– 2 căţei de usturoi
– o lingură de oţet din cidru de mere
– două linguri de apă
– frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:
Spală bine castraveţii şi curată-i de coajă. Taie-i fâşii sau cubuleţe într-un vas curat. Curată usturoiul, toacă-l mărunt şi adaugă-l peste castraveţi. Adaugă apoi apă, oţetul şi frunzele de mentă bine spălate. Consumă salată cât mai proaspătă, nu o lasă să stea prea mult în frigider. În acest mod te vei bucură de toţi nutrienţii pe care ţi-i oferă.

Castrevetele este o sursă grozavă de potasiu, magneziu şi fibre, elemente esenţiale pentru persoanele care au probleme cu inima. În plus, conţine o cantitate mare de apă, ceea ce îl transformă în ingredientul ideal pentru cei care vor să piardă în greutate.

Usturoiul este un antibiotic natural care contribuie la reglarea tensiunii şi îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar. Consumul regulat de usturoi previne arteroscleroză, infarctul, creşterea nivelului de colesterol şi apariţia bolilor de inima.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *