Culinar.md

Salată de spanac

De asemenea, astenia de primăvară, cauzată de deficitul de minerale şi vitamine este foarte bine ţinută sub control cu un consum regulat de spanac. În schimb, spanacul nu este recomandat persoanelor care suferă de hepatită, reumatism sau persoanelor ce urmează o dietă fără zahăr. De asemenea, spanacul e pe lista alimentelor cu potenţial ridicat de a produce alergii.  

Ingrediente

– un sfert de căniţă de ulei de măsline
– dressing de oţet balsamic
– un bol cu frunze de spanac proaspăt
– două ouă fierte
– o cană cu sâmburi cruzi de migdale
– un pumn cu bucăţele de şuncă
– fâşii de parmezan
– sare, piper

Mod de preparare

Spală bine frunzele de spanac şi aşază-le într-un bol. Taie ouăle fierte feliuţe, presară migdalele, adaugă fâşiile de parmezan şi şunca. Răsfaţă totul cu ulei de măsline şi dressing de oţet balsamic. Presară sare şi piper după gust. Salata de spanac este gata, proaspătă şi plină de energie, de ce ai avea nevoie mai mult după o perioadă în care ai consumat preponderent carne şi produse din carne?

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *