Sănătate

Ceaiul din coji de rodie ajută la scăderea colesterolului

Rodiile sunt renumite pentru conţinutul lor de vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice.

Că sucul sau fructele de rodie ajută la protejarea sistemului imunitar şi a celui circulator nu mai este o noutate, însă nutriţioniştii din Turcia atrag atenţia asupra unei alte părţi a fructului, cu numeroase beneficii asupra sănătăţii: coaja de rodie.

Consumul regulat de rodii amână îmbătrănirea şi previne bolile cronice, arată si un alt studiu recent al cercetătorilor spanioli. Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.

Infuzie din coji de rodie

Infuzie din coji de rodie Peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarnă 200 ml. apă clocotită. Cana se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spăla şi clăti foarte bine cu apă caldă (înainte de utilizare), apelând la una dintre metodele pentru înlăturarea pesticidelor, descrise în articolele anterioare.

Ceai de rodie – beneficii pentru sănătate

Scăderea colesterolului
Protejează sistemul imunitar
Reduc stresul
Previn bolile cronice
Ajută la prevenirea cancerului stomac
Previne diabetul
Protejează sistemul circulator
Tratează ulcerul gastric, colita

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *