Sănătate

(SĂNĂTATE) Nutrienţi pe care să-i consumi pentru un păr sănătos

„Părul este alcătuit din nutrienţi care provin din mâncarea pe care o consumăm”, a spus nutriţionistul Beth Warren pentru SELf. „Dacă nu mănânci sănătos şi echilibrat, atunci nu-i vei oferi părului nutrienţii de care are nevoie pentru a creşte”.

Proteine. Părul este făcut din proteine aşa că, este foarte important ca acestea să facă parte din alimentaţia ta. Putem adăuga regulat în dieta noastră carnea de peşte, de vită, legumele, alunele şi produse precum iaurtul grecesc.

Fier. Pentru a-ţi menţine părul puternic, alege să consumi alimente bogate în fier. Carnea roşie şi fasolea se numără printre cele mai bogate produse în fier.

Vitamina C. Vitamina C previne despicarea sau ruperea părului. Aceasta poate fi luată din portocale, cartofi dulci, kiwi şi papaya.

Omega 3- acizi graşi. Alimintele cel mai des indicate spre consum pentru un scalp sănătos sunt seminţele de chia, nucile şi carnea de peşte.

Zinc. Zincul este foarte important în formarea keratinei, componenta care menţine părul, iar dacă nu consumi prea mult zinc, părul tău va deveni uscat, iar mătreaţa-şi va face apariţia. Consumă cât mai multă carne roşie şi seminţe de dovleac.

Vitamina A. Vrei un păr strălucitor? Optează pentru vitamina A. Aceasta poate fi luată din cartofii dulci, mango, morcovi şi dovleac. 

sursa: one.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *