Sănătate

Şapte motive să bei suc de portocale dimineaţa

Înainte poate te simţeai vinovată din cauza zahărului pe care îl conţine, dar acesta este natural, iar caloriile ce provin de la el sunt acoperite de toate proprietăţile celorlalţi nutrienţi pe care acesta îi conţine. Iată şapte motive să începi să bei suc de portocale.

Nu are grăsimi şi colesterol

Nu există prea multe dulciuri care să nu aibă grăsimi sau colesterol, dar sucul de portocale nu are nici una din cele două. Este dulce şi delicios, poţi să îl savurezi rece de la frigider sau chiar sub formă de îngheţată de la congelator. Orice formă ai alege, nu trebuie să te simţi deloc vinovată că o consumi, pentru că nu vei adăuga colesterol şi grăsimi în dieta ta.

Primeşti porţia de fruct

Ştiai că specialiştii recomandă ca majoritatea oamenilor să consume cinci fructe şi legume proaspete pe zi? Acel număr este greu de atins de unii oameni cărora nu le plac legumele, dar un pahar de suc de portocale îţi poate oferi echivalentul unui fruct, deci îţi mai rămân doar patru!

Este bogat în vitamina C

Vitamina C este un antioxidant care ajută să se încetinească efectul de îmbătrânire şi distrucţie a celulelor, dar şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Şi poţi obţine 100% din aportul necesar zilnic dintr-un singur pahar.

Conţine potasiu

Oricine căruia îi place să meargă la sală poate spune că potasiul (de asemenea găsit în banane) este necesar pentru celulele musculare şi pentru a preveni crampele. Un pahar de suc de portocale nu conţine mult potasiu (14% din necesarul zilnic), dar este cu siguranţă un început.

Conţine acid folic

Acidul folic este important pentru toate femeile, dar mai ales vital pentru femeile însărcinate sau care încearcă să rămână însărcinate. Ajută la prevenirea diferitelor defecte de sarcină, la producerea celulelor roşii de sânge.

Poate fi îmbogăţit cu calciu

Calciul ne face oasele şi dinţii puternice, sănătoase, ceea ce este foarte important pentru adolescenţi şi femeile tinere, din moment ce la acea vârstă corpul pregăteşte rezervele pe care le va folosi mai târziu. Sucul de portocale îmbogăţit cu calciu este o sursă extraordinară de calciu, mai ales dacă nu îţi plac lactatele.

Mirosul te face fericită

Cercetătorii au arătat că mirosul de portocale face oamenii mai fericiţi. Acesta este asociat de mulţi cu sărbătorile, lucru care le îmbunătăţeşte starea de spirit.

Există multe motive pentru care sucul de portocale trebuie consumat zilnic. Asigură-te însă că acesta este 100% natural, nu un „cocktail” şi vei începe să observi beneficiile consumului zilnic.

Din proprie experienţă pot să vă spun cât de bine vă poate face un pahar de suc proaspăt dimineaţa, dar toate acestea în cazul în care nu aveţi aciditate gastrică mărită, pentru că atunci efectul poate fi exact invers.

Sursa: Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *