LumeaSănătate

Sarcina lor e să ridice moralul pacienților

Un spital ‘angajează’ câini de terapie pentru a ridica moralul pacienților de la terapie intensivă.

Joel Bueno a vărsat lacrimi de bucurie când oaspeții săi cu patru picioare au intrat în unitatea de terapie intensivă dintr-un spital din Spania, unde fusese internat din cauza unui cheag de sânge. Bueno, în vârstă de 34 de ani, a declarat că faptul că a fost copleșit de afecțiune de câinii de terapie Vida și Lu și i-a amintit de propriul câine de acasă.

“Este minunat să ai pe cineva care te iubește mai mult decât orice altceva pe lume”, a declarat el pentru Reuters cu un zâmbet larg. “Ei dau totul pentru tine, indiferent cum ești cu ei”. Vizita a făcut parte dintr-un studiu lansat de Spitalul del Mar din Barcelona și de Fundația Affinity, specializată în terapia cu animale de companie, pentru a îmbunătăți starea emoțională a pacienților din unitățile de terapie intensivă (UTI). Pacienții din cadrul programului primesc două vizite săptămânale de câte 15-20 de minute fiecare. “Deocamdată este doar o percepție, dar ni se pare că există un beneficiu pentru pacienți”, a declarat Lucia Picazo, medic la Terapie Intensivă.

În cadrul proiectului vor fi analizate probe de salivă recoltate de la pacienți înainte și după o ședință de terapie, pentru a verifica dacă indicatorii de stres, precum cortizolul, scad, în timp ce cei legați de starea de bine, precum oxitocina și serotonina, cresc, a mai spus ea. Pacienții nu sunt singurii care beneficiază de acest proiect: mulți membri ai personalului din secția de urgență se bucură, de asemenea, de prezența caninilor și creează legături cu aceștia, a declarat Maribel Vida, care conduce proiectele de terapie cu animale ale Affinity.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *